SEO Spanien

Vi hjälper företag med SEO i Spanien

Frågor & Svar

Frågor & Svar om SEO

Här har vi listat några av de vanligaste frågorna kring SEO.

Hur lång tid tar det innan min sida syns i Google?

Troligtvis finns din hemsida redan hos sökmotorerna. Problemet är att sökmotorerna inte vet vilka nyckelord som är mest relevanta för din hemsida. Dessutom har troligtvis inte sökmotorerna något förtroende för att innehållet på din hemsida är tillräckligt relevant för det nyckelordet.
Hur lång tid det tar för din hemsida att få en topplacering beror främst på konkurrensen, men även andra faktorer spelar roll. Därför finns det ingen definitiv tidsaspekt. Vanligtvis når du full effekt av ditt arbete efter 6-8 månader efter att åtgärderna genomförts. SEO innebär ett konstant arbete för att inte tappa försprånget mot dina konkurrenter.

Kan du garantera nummer 1 på ett visst nyckelord?

Nej. Ingen seriös eller ärlig SEO konsult kan garantera nummer 1 i sökresultatet. SEO är ingen exakt vetenskap och det finns många faktorer som spelar in i sökresultatet, faktorer som en SEO konsult inte kan göra något åt. Ena dagen kan du ligga på nummer 1, nästa dag kan du ligga på plats nummer 5. Det enda vi kan göra är att ge dig de bästa förutsättningarna för att lyckas med din närvaro investering i sökmotoroptimering.
Sökmotorerna använder en algoritm för att bedöma relevansen utifrån sökfrågan. Algoritmen förändras hela tiden, oftast med små justeringar, för att förbättra sökresultatet. Därför är det viktigt att ha en långsiktig plan.

Hur vet jag min ranking i sökmotorerna?

I våra SEO tjänster ingår alltid rapportering och uppföljning, oftast varje månad, på hur din hemsida placerar sig i sökmotorerna. Vill du se hur din hemsida ligger till idag på vissa sökord måste du ‘surfa privat’ eller anonymt för att du skall få ett riktigt resultat. Sökmotorerna kommer nämligen ihåg vilka sidor du besökt. Gör du då en sökning som är relativt relevant för den hemsidan hamnar den mycket högre i sökresultatet.

Vad behöver vi ifrån dig?

Innan ett samarbete inleds behöver vi prata om dina förutsättningar. Har du en hemsida idag, hur ser den ut? Vill du själv genomföra förbättringarna eller vill du ha hjälp med det? Skriver du texter och förser oss med bilder? Har du använt dig av en SEO konsult tidigare? Vad fungerade bra/dåligt? Använder du sig av något analysverktyg idag och hur kan vi använda den informationen för att säkerställa en SEO strategi? Vi diskuterar hur långt du kommit i ditt eget funderande kring hur du vill profilera din hemsida. Utifrån detta kan vi enas om en strategi för din budget.

 

Kontakta oss för fri konsultation!